مزایا و معایب ایزوگام
یکی از گزینه های عالی برای عایق کردن سقف های مسطح و بدون شیب استفاده از ایزوگام است. ایزوگام نوعی از محصولات آسفالتی است که می تواند در چندین روش به سقف، در هر دو حالت گرم و سرد استفاده شود.
مزایای مختلفی برای استفاده از ایزوگام در ساختمان یا خانه شما وجود دارد. بر خلاف برخی از انواع جدیدتر عایق، سابقه طولانی و اثبات شده دارد که می توان آن را شمرد.
معمولا ورقه ها ذوب می شوند که به توقف نشت کمک می کند. برخی از مکان ها قبل از انجام ایزوگام دارای درزهایی هستند که با مواد دیگری می توانند در طول زمان تضعیف شوند، ولی ایزوگام با حرارتی که دریافت میکند نرم میشود و مقداری از قیر های خورد رو آزاد میکند و در لا به لای این درز ها قرا میگیرد و در آخر هیچ راه نفوذی برای نم و رطوبت باقی نمیگذارد.
بنابراین، این واقعیت که سقف، کف و دیواری که ایزوگام شده باشد می تواند بدون درز باشد، یک مزیت بزرگ است.ایزوگام نیز بسیار با دوام است. آنها دارای استحکام کششی بالا هستند، به طوری که بعید به نظر می رسد انواع ترک هایی که در محیط قرار دارند را توسعه دهد و از پیشرفت آن ها جلو گیری می کند. به آنها همچنین در برابر گرما، سرما، باد، آتش سوزی و پارگی امتیاز داده می شود و در صورت وقوع حادثه آسیب چندانی نمیبینند.
ایزوگام
از ترکیب و فرآوری قیر، ایزوگام به دست می آید. در کارخانه هایی که این محصول را می سازند، ساخت، تهیه و اجرای قیر روی گونی انجام می گردد و سپس قیرگونی آماده شده را که به آن ایزوگام می گویند با حرارت دادن موضعی در محل نصب میکنند.
قابل ذکر است که کیفیت ایزوگام کاملا به جنس و مرغوبیت مواد مورد استفاده در آن بستگی دارد و اگر در آن از مواد اولیه مرغوب استفاده شود، محصول با کیفیت خواهد بود و قیمت آن نیز بالا می باشد. البته نصب ایزوگام مرغوب کمی سخت تر می باشد.
این نکته قابل ذکر است که ایزوگام مرغوب لزوما نسبت به سایر ایزوگام ها ضخیم تر نیست. برای نصب ایزوگام، سطح کار نباید مرطوب باشد. ضمن اینکه ایزوگام مناطق سردسیر باید حتما شرایط مخصوصی را داشته باشد.


معایب استفاده از ایزوگام برای عایق کاری
4- غیر قابل استفاده بودن سطح قسمت ایزوگام شده در بام ساختمان.
5- رنگ سیاه ایزوگام هایی که فویل بر روی خود ندارند، سبب جذب گرما می شود.
6- کم شدن عمر ایزوگام در صورت انباشته شدن آب برروی بام به مرور.
1- فاسد شدن ایزوگام، پس از ۷ماه از زمان تولید آن.
2- گران بودن ایزوگام های مناسب که از مواد اولیه وارداتی در آنها استفاده شده است.
3- حین ترمیم مکان هـای آسیب دیده امکان بالازدگی بخش هایی از ایزوگام وجود دارد.


مزايا و معايب ایزوگام و ويژگی های آن
برچسب عايق های استاندارد نيز بايد شامل مشخصات توليدكننده، تاريخ توليد، نوع عايق، علامت استاندارد و… باشد. يك راه ساده برای تشخيص نوع مرغوب از نامرغوب ايزوگام، اطلاع از اين موارد است:
در ايزوگام نامرغوب به جاي استفاده از پليمر يا قير مرغوب پودرهای معدنی يا مواد غيرپليمری به كار مي رود و از همين رو نوع تقلبی آن بويی نامطبوع و مشابه گازوئيل صنعتي (مازوت) می دهد.
اگر دست تان را بر قسمتی از لايه خارجی و بدون پوشش ايزوگام نامرغوب بكشيد نيز ذرات و رنگدانه هاي سياه به دست تان می چسبد.
می توان يك تكه كوچك از عايق را برش داد و پس از دو ساعت نگهداری در فريزر، آن را تا زاويه حدود 120 درجه خم كرد. اگر از ناحية خم شده شكسته يا ترك بردارد، جنس ايزوگام خوب نيست و در غير اين صورت، مقاومت آن در برابر سرما و ترك مناسب است.
اگر از عايق های ايزوگامی استفاده كنيد كه به جای پشم شيشه در مواد تشكيل دهنده آن نايلون به كار رفته، بهتر است. پشم شيشه با از بين رفتن لايه قير به هر دليلی، آب باران يا برف را به خود می كشد و سطحی طبله كرده پيدا می كند.
مزایای ایزوگام سرویس بهداشتی و حمام چیست؟
ایزوگامها به دلیل مزایای زیادی که دارند مورد استقبال بیشتری قرار گرفتهاند. مناسبترین عایق نسبت به رطوبت است و وزن سبکی دارد. با این وجود نسبت به عایقهای دیگر قیمت مناسبتری دارد، که برای مصرفکننده مقرون به صرفهتر است. به هنگام نصب، تمیزی بیشتری نسبت به قیرگونی دارند. همچنین عمر بالای آنها محبوبیت استفاده ایزوگام را دو چندان کرده است.
معایب ایزوگام سرویس بهداشتی و حمام چیست؟
زمانی که دیوارهها و کف سرویس بهداشتی و حمام ایزوگام میشوند، متداول ترین مشکل چسبیدن و اتصال کاشی و سرامیک به دیواره هاست. برای آنکه به این موضوع پی ببرید کافی است با چند ضربه به کاشی و سرامیک نصب شده در سرویس بهداشتی و حمام امتحان کنید. اگر هر جا ضربه زدید و صدای بم و کوبه ای شنیدید، بدانید که کاشی و سرامیک از محل اتصال جدا شده اند، که به اصطلاح میگویند، کاشی و سرامیک خودشان را ول کرده اند.
هزینه ساخت و ساز روز به روز افزایش مییابد و به همین علت بهتر است از همان ابتدا و در هنگام شروع ساخت یک ساختمان نکات ایمنی و محافظتی رعایت شود تا بعد از گذشت چند سال، نیازی به صرف هزینههای اضافه و گزافی برای تعمیرات نباشد.
در عین حال یک مهندس، معمار و شرکت ساختمانسازی به علت رعایت نکردن نکات مهم در هنگام ساخت ساختمان بدنام نشود.
یکی از موارد مهمی که در هنگام ساخت ساختمانها باید به آن توجه شود، مقاومسازی ساختمان در برابر رطوبت است. توجه به این امر در مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارند مهمتر از سایر مناطق است.
اگر سقف و دیوارها و کف یک ساختمان در برابر آب و رطوبت مقاوم نباشد، پس از مدتی با بارش باران و افزایش رطوبت هوا، ساختمان دچار مشکلاتی میشود.
<< از جمله مصالحی که برای مقاومسازی ساختمان در برابر رطوبت و ضدآب ساختن آن استفاده میشوند، ایزوگام و قیرگونی هستند. >>

