مقالات

پرایمر ایزوگام چیست و چه اهمیتی دارد؟

پرایمر ایزوگام چیست و چه اهمیتی دارد؟

پرایمر ایزوگام چیست و چه اهمیتی دارد؟

زمانی که قصد ایزوگام کردن پشت بام منزلتان را دارید، باید بدانید که قبل از شروع لازم است عملیات زیرسازی ایزوگام با دقت و به شیوه‌ای اصولی انجام شود تا همه ترک‌های ریز و درشت سطح پر گشته و سطوح برای ایزوگام کردن صاف و آماده شود. زیرساز یا پرایمر ایزوگام در واقع به منظور بالا بردن کیفیت عایق‌کاری و ایزولاسیون انجام می‌شود.

پرایمر ایزوگام از ترکیب کردن قیر و پودرهای معدنی درست می‌شود. این ماده حالتی مایع دارد و برای رقیق کردن آن نیز از آب یا بنزین استفاده می‌شود. در قدیم پرایمرها تنها با بنزین ترکیب می‌شدند اما امروزه بیشتر از آب به عنوان حلال آنها استفاده می‌شود. با این روش هم خطر استفاده از پرایمر ایزوگام کاهش پیدا می‌کند و هم استفاده از آن راحت‌تر است.

خاصیت چسبندگی زیاد پرایمر زیرسازی ایزوگام موجب شده تا در بسیاری از مکان‌ها مثل کف استخر از آن برای عایق کاری استفاده شود. این ماده تیره رنگ دوام و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و به همین دلیل می‌تواند موجب افزایش کیفیت ایزوگام شده و تا سال‌های طولانی از ورود نم و رطوبت به داخل جلوگیری کند. این ماده بعد از خشک شدن به شدت سفت و محکم می‌شود، به همین دلیل به هیچ عنوان نباید با پوست تماس داشته باشد و در صورت تماس باید هر چه سریع‌تر آن را کاملاً پاک کنید.

زیرسازی برای ایزوگام موجب می‌شود ایزوگام دوام و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت داشته باشد و تا سال‌های بیشتری بدون اشکال کار کند. زیرسازی موجب صاف شدن سطح و آماده‌سازی آن برای انجام ایزوگام می‌شود. این کار می‌بایست حتماً با استفاده از مواد باکیفیت و به دست فردی باتجربه انجام شود. در صورت نیاز می‌توانید برای این امر از کارشناسان ما در استادکار کمک بگیرید.

باید همه ترک‌ها، برآمدگی‌ها و توررفتگی‌های موجود را به وسیله ماده مخصوص زیرسازی ایزوگام پر کنید. برای این کار باید از سیمان و ماسه با ضخامت ۳ سانتی‌متر در یک لایه و شیب حدود ۲ درصد استفاده کنید و یا اینکه ۳۵ درصد سیمان را با ۶۵ درصد پوکه معدنی مخلوط کنید و با ضخامتی حداکثر ۳ سانتی‌متر و شیب ۲ درصد سطوح را پوشش دهید. به علاوه می‌توانید به منظور زیرسازی برای ایزوگام از پرایمرهای مایع یا خمیری آماده نیز استفاده کنید و همه سطوح را با استفاده از این ماده صاف و یکدست نمایید.

  • توجه داشته باشید که اگر سطح مورد نظر شما آسفالت قدیمی باشد که خاصیت چسبندگی خود را از دست داده است، ممکن است لازم باشد که ابتدا لایه آسفالت را بردارید و سپس از زیرسازی ایزوگام استفاده کنید.

این روش مقاوم در شرایط جوی مختلف می باشد. روش اجرای پرایمر را می توان روی هر سطحی استفاده کرد. پرایمر را با ۳۰% الی ۵۰% وزنی خود با آب آشامیدنی مخلوط نموده و در مناطق مرطوب توصیه می شود که دولایه پرایمر اعمال شود و در غیر این صورت اگر به صورت یک لایه استفاده می کنید مقدار کمتری آب به محصول اضافه کنید.

پرایمر را در دمای بالای ۵+ درجه و به وسیله ی فرچه یا غلطک به طور یکنواخت اجرا کنید زمان خشک شدن با توجه به شرایط آب و هوایی ۲ الی ۳ ساعت است و هر یک کیلو پرایمر توانایی پوشش ۶ تا ۸ متر در یک لایه اجرا دارد البته این مینرال با توجه به سطح زیر کار و مَکِش آن و مقدار آب افزوده متغیر می باشد

طریقه مصرف پرایمر ایزوگام

به منظور شروع زیرسازی برای ایزوگام ابتدا باید همه سطوح را از وجود هر گونه خاک و آلودگی پاک کنید. اگر لکه چربی یا نفت روی سطح وجود دارد، آن را با دقت پاک کنید، با آب همه سطوح را بشویید و اجازه دهید که کاملاً خشک شود تا بتوانید عملیات زیرسازی ایزوگام را آغاز کنید.

سپس با توجه به نوع زیرسازى (در روش اول ۱ لیتر براى هر متر مربع و در روش دوم ۵/۰ لیتر بر متر مربع) روى سطح مورد نظر بصورت یکنواخت پخش و توسط تی مخصوص پرایمرکش یا کاردک اجرا مى گردد که پوشش مناسب و یکنواخت سطح مورد نظر از اهمیت زیادى برخوردار مى باشد.

  • به یاد داشته باشد که به منظور زیرسازی برای ایزوگام همیشه زوایای ۹۰ درجه، درزها و کنار ناودان و کولر را با دقت بیشتری پرایمر بزنید و درزگیری کنید. در شعاع یک تا دو متر هر آبراه را گاهی دو بار عایق‌کاری نموده و مطمئن شوید که عملیات زیرسازی برای ایزوگام برای همه نقاط حساس به خوبی صورت گرفته است.
  • برای این‌که آب روی پشت بام به راحتی به سمت آبراه راه پیدا کند، حتماً از شیب مناسبی استفاده کنید و این کار را با دقت به وسیله پرایمر و زیرسازی ایزوگام انجام دهید.

از زیرسازی ایزوگام چه استفاده‌هایی می‌شود؟

از زیرسازی ایزوگام به منظور عایق کردن سطوحی همانند پی ساختمان، دیوارها، سرویس بهداشتی و حمام، استخر، پارکینگ، انبارها و پل‌ها استفاده می‌شود. در برخی موارد از پرایمر زیرسازی ایزوگام برای استفاده در آسفالت سرد و پیش‌ساخته استفاده می‌شود. برای بهبود عملکرد ایزوگام و افزایش چسبندگی آن از زیرسازی ایزوگام استفاده می‌شود. زیرسازی ایزوگام در مکان‌های آلوده به منظور حفاظت از سطح آجر در برابر نمک استفاده می‌شود.

مزایای پرایمر ایزوگام چیست؟

این ماده از آلودگی و گردوغبار در بستر کار جلوگیری میکند. و باعث چسبندگی بیشتر ایزوگام به سقف می‌شود. همچنین از بتن در برابر حمله سولفات‌ها و کلرید‌ها محافظت میکند. و مقاومت سقف در برابر املاح نمکی افزایش می یابد. در صورت استفاده از پرایمر ایراد های احتمالی سیمان و بتن کف برطرف میشود. از نفوذ رطوبت و بخار آب جلوگیری میکند. و دقت عملیات ایزوگام سقف افزایش پیدا میکند. از دیگر مزیت های استفاده از آن قابل اشتعال نبودن پرایمر می باشد که این موضوع باعث شده است این ماده دوستدار محیط زیست باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *